A sertés mesterséges termékenyítésre létrehozott Topigs Norsvin AIM Doroslovo vállalatot 2015-ben a Holló Company és a régió legnagyobb sertéstenyésztő vállalata a Topigs Norsvin Danubia Kft. közösen alapította. Ennek a partnerkapcsolatnak eredményeképpen Szerbia az elmúlt években jelentős haladást ért el a sertés genetika területén. Jelenleg már hazánkban is elérhető a nyugat-európaival megegyező csúcsminőségű sertésgenetika, amivel a termelők a saját telepükön is jelentősen tudják javítani meglévő állományuk genetikai színvonalát.

Egy év alatt 5%-os piaci részarányt sikerült elérni, mellyel Szerbiában piacvezető lett a vállalat. A Topigs Norsvin AIM Doroslovo kantelepén a telepi mesterséges termékenyítéshez szükséges kiváló minőségű szaporítóanyagot, az AIM WorldWide által akkreditált módon állítják elő.

A Nagyrét Mezőgazdasági Szövetkezetet 2002-ben alapították.

A 22 alapitó tagnak az volt a célja, hogy megszervezzék Doroszló és a környék lakossága által helyben termesztett mezőgazdasági termékek értékesítését, a könnyebb, gyorsabb és kifizetődöttebb termelést, a gabona szárítását és raktározását.

A Nagyrét Mezőgazdasági Szövetkezet több mint 3.000 ha területen gazdálkodik és szervezi a gabona és sertés integrációt.